Välkommen till Skellefteå Brukshundsklubb och Hundungdom!

Info om medlemskap i vår fina klubb hittar du här! Du kan även gå in under noden "Formulär".

Länk till kurser hittar du här!

Hitta hit!

Klubbstugan

Från E4 norr: Kör E4 söderut, vid Korvgubben/Skelleftekraft Arena sväng höger in på Slalomvägen. Ta tredje vänster och följ vägen fram till klubbområdet.

Från E4 söder: Kör E4 norrut. Följ skyltning mot camping/skidbacke. Sväng vänster in på Slalomvägen vid Korvgubben/Skelleftekraft Arena. Ta tredje vänster och följ vägen fram till klubbområdet.

karta

Google maps (karta): Länk

GPS-Koordinater
WGS 84 (lat, lon): N 64° 46.001', E 20° 57.483'
WGS 84 decimal (lat, lon): 64.76668, 20.95804
RT90: 7194669, 1745010
SWEREF99: 7195783, 783084

Vi finns även på Facebook men man måste ansöka om medlemskap i gruppen:

facebook-logga

FB_IMG_1433534401305

Ni som är nyfikna på vad Skellefteå BK kan erbjuda er är varmt välkomna att titta på våra tävlingar och träningar (se kalender). Passa då på att köpa fika från vårt kök! Vi har Swish.

Nyheter!

Agilitytävling

Nu är det dags för Sommarhoppet i Skellefteå!

I tre dagar bjuder vi på agilitytävling på Vitberget, Slalomvägen 13.

På fredag 20 juli blir det laglopp mellan klockan 18 och 21.

På lördag 21 juli samt söndag 22 juli blir det individuella lopp och då tävlar klass 3, 2 och 1 från klockan 8 till cirka 16.

Försäljning av hembakt fika, varma mackor och glass.

Kom och se fartfylld hundsport med deltagare i alla åldrar!

Välkommen!

/Agilitygruppen, Skellefteå Brukshundklubb

Agilitytävling

Välkommen till Skellefteå Brukshundklubb på onsdag kväll 20 juni!
Vi arrangerar en officiell agilitytävling för klass 1.
Tävlingen börjar klockan 18 och slutar vid 21.
Gratis inträde! Gott fika!
Kom och heja på våra duktiga ekipage!
/Agilitygruppen

Info om vad som gäller vid träning på våra planer

Vi är många verksamheter som ska samsas på våra träningsplaner så det är viktigt att vi visar stor respekt för varandras aktiviteter. Det här har fungerat riktigt bra men vi vill förtydliga vad som gäller så att vi fortsätter på den inslagna vägen.

Måndagar har Hundungdom företräde till lokal och planer. Övrig tid är det brukshundklubbens tävlingar, prov, kursverksamhet och uthyrning som har företräde. Vid egenträning på klubben ska man säkerställa att man inte stör dessa verksamheter. Är man osäker så frågar man ledare på plats om det är OK att träna på någon av ytorna. Vi har 4st planer så det är ganska osannolikt att det inte ska gå att hitta någon lämplig yta att träna på. Mentalsgruppens verksamhet är dock undantagen då de vid beskrivningar och tester måste ha tillgång till hela området.

Under sommaren kommer planerna att märkas upp med 1, 2, 3 och 4. så att man vid uthyrning kan ange i kalendern vilka planer som är upptagna som bra info.

Tack för att ni så bra bidrar till det fina samarbetet på klubben!

/Styrelsen

Kom ihåg medlemsmötet imorgon i IOGT-NTO'S lokal

Till medlemmar i Skellefteå Brukshundklubb

Kallelse till medlemsmöte

Datum: torsdagen den 7 juni klockan 19.00

Plats: IOGT-NTO:s lokaler, Kanalgatan 35

Agenda:
1. Elin Larsson, Distriktsveterinärerna informerar tips på första hjälpen för hundar.
2. Nosework, informerar om den för klubben relativt nya verksamheten.
3. Information om nya träningslokalen.
4. Miljöbanan, när och hur bygger vi den?
5. Övriga frågor.

Vi bjuder på fika

Välkomna!

Klippning av träningsplanerna

Klippning av planerna kommer att ske nu på torsdag. Viktigt att vi imorgon kväll innan vi åker hem ställer undan hinder så att planerna blir fria och lätta att klippa. Hoppas att vi kan få en fast återkommande tid för klippning så att vi vet när det ska vara tomma planer. Återkommer i ärendet.

augusti 2018
» Rallykurs 18.30-2045
» Agility Sommarcup 18.30-21.00
 Drottningens namnsdag
» Rallykurs 18.30-20.45
» Verksamhetsgruppmöte
» Lydnadstävling
» Officiell agilitytävling
» Agility forts.kurs 18.30-20.45
» Rallykurs 18.30-2045
» ÖND lärarhelg stuga +planer
» ÖND lärarhelg stuga +planer
» Agility forts.kurs 18.30-20.45
» Rallykurs 18.30-20.45

Att tänka på!

samt på alla våra MH, MT, bruksprov utom appellklasser, se kalender för dagar när vi anordnar bruksprov

OBS! det är inte klubben som håller i skotträningen med pistol och skott som på onsdagar, utan fredag och söndagstiden är till för skott om man har egen pistol att skjuta med, alt om någon med nyckel till kassaskåpet är på plats så kan pistol lånas ut dock måste man ha egna skott.

Sponsorer och samarbetspartners

Sponsorer till agilitytävlingen Sommarhoppet i Skellefteå