Valberedningens förslag

Hej alla!

Visst har ni fått mailet som valberedningen skickat ut med förslaget till ny styrelse?

Nu har ni medlemmar möjlighet att nominera ytterligare kandidater till val vid Skellefteå Brukshundklubbs årsmötet.

Förslaget ska ange:
Vilken funktion som avses
En kort presentation
Uppgift om att den föreslagne kandiderar

Förslagen till val ska vara styrelsen tillhanda senast 15 december. Skickas till: sekreterare@skeabk.se

Därefter är nomineringen avslutad.

Valberedningens förslag till Skellefteå Brukshundklubbs årsmöte 2021:

Mötesordförande Carina Lindström
Förslag till styrelse
Ordförande Peder Dahlberg 1 år, omval
Kassör Karin Sejnell 2 år, omval
Suppleant Karl-Lennart Ögren(3) 2 år, nyval
Ledamot Linn Hellgren 2 år, nyval
Suppleant Terese Stenborg (2) 2 år, omval

Övriga i styrelsen som är valda med 1 år kvar;
Vice ordförande Anna Johansson
Sekreterare Lena Kågström
Suppleant Lillemor Hägglund (1)
Förslag på suppleanternas tjänstgöringsordning inom parentes

Revisorer
Ordinarie Roger Lindström 1 år, omval
Susanne Eriksson 1 år, omval
Suppleanter Jenny Blomqvist 1 år, omval
Josefine Nyström 1 år, nyval

Valberedningen har bestått av;
Samankallande PO Wallmark Mandattid utgår
Anita Lindberg 1 år kvar
Carola Nilsson Mandattid utgår

Introduktion och prova på skydd, 19-20/9 2020

Dekal Skellefteå BK

Inbjudan kurs: Introduktion och prova på skydd, 19-20/9 2020

Lärare Staffan Nilsson och Jesper Renberg, Piteå Brukshundklubb

Bruksets skyddsgrupp är för många SBK’s Formel 1 eftersom tävlingsformen i elitklass innehåller både spår, sök, uppletande, lydnad och skydd.

Kursens syfte är att göra fler medlemmar intresserade av att tävla skydd.

I huvudsak kommer praktiska övningar att genomföras där deltagarna får prova på/träna skyddsarbete under ledning av figurant/lärare.  Övningarna anpassas efter ekipagets tidigare erfarenhet och ålder på hund.

Kursledarna tillsammans med gruppen reflekterar över vilka egenskaper som är lämpliga hos hunden, hur träningen anpassas beroende på hundens egenskaper, vilken mängd fysisk träning som krävs, hur följa SBK’s normer och policy osv.

• Staffan har mycket lång och bred tävlingserfarenhet inom SBK och har bl.a. vunnit SM i skydd. Han är också sedan många år anställd av försvaret som utbildare av hundar och förare.
  • Jesper är figurant sedan flera år och tävlar aktivt i bl.a skydd.

Alla oavsett erfarenhet av skyddet är välkomna.  Deltagarna skall vara medlemmar i Skellefteå Brukshundklubb och hunden skall vara minst 4-5 månader.

Max antal deltagare i kursen är 9st, hundar av bruksras prioriteras.

Plats: Brukshundklubben Vitberget

Tid: 2020-09-19—20, preliminärt 09-15 bägge dagarna (PM skickas till deltagarna efter anmälningstidens slut)

Kostnad: 600kr per deltagare, anmälan är bindande.

Anmälan skickas till bol@skeabk.se och betalning skall vara tillhanda på plussgiro 67933-2 eller via Swish 123-090 73 03 senast 2020-09-07.

Frågor om kursen till Peter Lindström, 070-6379613 eller peter.lindstrom@alimakgroup.com.

Intresseförfrågan om träningshelg 15-16/8

Om tillräckligt stort intresse finns (10 ekipage) så kommer Bruks och lydnadsgruppen (BoL) att arrangera en träningshelg den 15-16 augusti.

Vi startar preliminärt lördag morgon kl 9.00 och kör fram till söndag afton.

Vi har ingen ledare utan vi hjälper varandra med de saker vi vill träna både på plan och specialer ex spår, uppletande etc. Förslagsvis kör vi ett pass lydnad och ett pass special per dag.

Självklart följer vi SBK:s riktlinjer gällande Covid-19 gällande bland annat max antal deltagare, symptom = deltar ej, social distansering och riskgrupper.

Anmäl intresse till bol@skeabk.se senast fredagen den 7/8.

december 2020
1:a söndagen i advent