Välkommen till Skellefteå Brukshundsklubb och Hundungdom!

Info om medlemskap i vår fina klubb hittar du här! Du kan även gå in under noden "Formulär".

Länk till kurser hittar du här!

Hitta hit!

Klubbstugan

Från E4 norr: Kör E4 söderut, vid Korvgubben/Skelleftekraft Arena sväng höger in på Slalomvägen. Ta tredje vänster och följ vägen fram till klubbområdet.

Från E4 söder: Kör E4 norrut. Följ skyltning mot camping/skidbacke. Sväng vänster in på Slalomvägen vid Korvgubben/Skelleftekraft Arena. Ta tredje vänster och följ vägen fram till klubbområdet.

karta

Google maps (karta): Länk

GPS-Koordinater
WGS 84 (lat, lon): N 64° 46.001', E 20° 57.483'
WGS 84 decimal (lat, lon): 64.76668, 20.95804
RT90: 7194669, 1745010
SWEREF99: 7195783, 783084

Vi finns även på Facebook men man måste ansöka om medlemskap i gruppen:

facebook-logga

FB_IMG_1433534401305Ni som är nyfikna på vad Skellefteå BK kan erbjuda er är varmt välkomna att titta på våra tävlingar och träningar (se kalender). Passa då på att köpa fika från vårt kök! Vi har Swish.

Nyheter!

Onsdagsträning med agilityvärd

Den 31/5 börjar vi med agility på klubbens onsdagsträningar.

Det kommer att finnas agilityfunktionär på plats mellan 18.00 och 20:30.
Alla hjälps åt med att bygga bana och det kommer dessutom att finnas
hinderkombinationer som man kan träna på.

Obs: Skotträning förekommer mellan 17:30 och 18:30.

De onsdagar vi arrangerar inofficiell tävling, Sommarcup, börjar vi klockan 18.30. Då utgår onsdagsträningen.

Välkommen att träna!

/Agilitygruppen

Funktionärsschema:

31/5 Kamilla Lundqvist

7/6 Britt-Inger Ståhl Brännström

14/6 Linda Dyhr

21/6 Sommarcup

28/6 Lena Carlsson

Sommaruppehåll för onsdagsträningar men…

5/7 Sommarcup

26/7 Sommarcup

Hösten 2017

2/8 Lina Lindström

9/8 Emma Persson

16/8 Sommarcup

23/8 Barbro Öhman

30/8 Åsa Stålberg

6/9 Sara Bergman

3/9 Ulrica Ahlsén

20/9 Eva Åström

27/9 Jenny Löfgren

Funktionärer:

Ta med en bana (finns i pärmen i klubbstugan om du inte har eget förslag) som ni bygger tillsammans, samt sätt upp några hinderkombinationer.
Prioritet 1 är att hjälpa andra med träningen och svara på eventuella frågor. Om det inte finns någon som behöver hjälp kan du träna med din hund.

Kom ihåg att ta på dig funktionärsvästen så det syns vem som har ansvaret för kvällen.

Om du inte kan den tid du fått dig tilldelad så byt med någon annan på listan eller med någon som är aktiv inom agilityn. Skriv till agility@skeabk.se och ange vem du har bytt med. Frågor? Maila agility@skeabk.se!

Agilityträning

Nu kan vi träna på klubben! Vi kan lämna hinder framme lördag till torsdag. Klippning på fredagar. Kom ihåg att det är upptaget när det är agilitykurser, se klubbens kalender. När träningsgrupperna samlas har de förtur på hinderparken, men alla kan samsas om planen, så åk och träna när du kan. Observera att det också kommer att vara upptaget vissa helger, när klubben arrangerar tävlingar i andra hundsporter. Då annonseras det här, och alla hinder måste plockas undan eller ställas på ena sidan av planen. Lycka till med träningen!

AGILITYTÄVLING

Bergsbyns sportklubb

Lördag 20 maj – Söndag 21 maj

08.00 – ca 17.00

Kom och se fartfylld hundsport med deltagare i alla åldrar!

Försäljning av fika, korv och hamburgare

VÄLKOMMEN!

Agilityträning utomhus

Nu har vi flyttat ut agilityhinderna till hockeyrinken på Bergsbyns idrottsplats och det är fritt fram för medlemmar i Skellefteå BHK och Skellefteå HU att träna.

Lite saker att tänka på inför träning:

- Plocka alltid undan efter er om ni inte har kommit överrens med någon annan som kan plocka bort senare samma dag. Saker får inte lämnas framme till kvällen eller på helgen eftersom det även hålls fotbollsträningar i rinken. Hopphinder, tunnlar och tunnelsäckar ställs inne i avbytarbåset. Bommen, gungan och slalomet lämnas längs med sargens långsida.

- Hindren är endast till för hundar, det är inte tillåtet för varken barn eller vuxna att klättra på, gå över eller krypa inne i hinder och tunnlar.

- Det hålls även fotbollsträningar inne i rinken och dessa går före våra träningar, detta måste vi respektera. Tyvärr har vi inte fått något schema på deras träningar ännu.

I övrigt: Plocka upp efter era hundar, håll hundarna kopplade när ni lämnar rinken speciellt om annan verksamhet pågår och visa varandra respekt :)

Information om planerade Agilitykurser

Uppdaterad 160414. Kl 8.38

Agility Grundkurs startar tisdagen den 3 maj på Bergsbyns hockeyrink, fortsätter sedan på Brukshundsklubben.

Agility Fortsättningskurs startar torsdagen den 26 maj på Brukshundklubben.

Agility Tävlingskursen startar den 14 juni kl 18.30 på Brukshundklubben.

oktober 2017
» Exteriörbeskrivning 16.00-21.00
» Km Rallylydnadstävling
» Valpkurs 18.00-20.15
» Agilitykurs slalom 18.00-20.15
» Bruksprov
» Bruksprov
» Agility utbildning 18.00-21.00
» Agility tävlingskurs
» Agility tävlingskurs
» Agilitykurs slalom 18.00-20.15
» ÖND 07.00-18.00
 FN-dagen

Att tänka på!

samt på alla våra MH, MT, bruksprov utom appellklasser, se kalender för dagar när vi anordnar bruksprov

OBS! det är inte klubben som håller i skotträningen med pistol och skott som på onsdagar, utan fredag och söndagstiden är till för skott om man har egen pistol att skjuta med, alt om någon med nyckel till kassaskåpet är på plats så kan pistol lånas ut dock måste man ha egna skott.

Webbfråga

Tycker du att Skellefteå Brukshundsklubb är en förening som har en verksamhet som följer dess värdegrund?

banner_skekraft

Svenska Brukshundklubben