Uppstart Träningsgrupp Sök 2016-04-14---17

Träningshelg för ekipage som kommit en bit på väg och ”Prova på” för hundar och förare med liten erfarenhet men som är nyfikna på att börja tävla sök. Målsättningen med träffen är att alla deltagare skall få insikt i specialmomentet och hinna träna/prova på praktiskt minst 5-6 gånger under de här dagarna.

Inga direkta krav på förkunskaper annat än att hunden skall ha inkallning och någorlunda allmänlydnad.

Torsdag 14/4, kl. 1800-2100, Klubbstugan (inga hundar)

• Tävlingsformen personsök, regler, klasser, att tänka på  som tävlande, material osv.
  • Vilka sinnen och egenskaper hos hunden drar vi nytta av? Vilka hundar kan var med?
  • Modeller för första inlärande av sök och markering. Olika metoder för att gå vidare med träning och problemlösning.

Lördag 16/4, kl.0900-1400, Vitberget

• Praktisk träning för fortsättningsekipage och ”hittaövningar” för nya hundar.

Söndag 17/4, kl.0900-1500, Vitberget

• Praktisk träning för fortsättningsekipage och ”hittaövningar” samt första markeringsövningar för nya hundar.
  • Ca. 1400, utvärdering och planering av sommarens träning
  • Avslut kl. 1500

Beroende på antal deltagare och fördelning mellan nybörjare och fortsättningsekipage kan tidsplanen ändras.

Anmälan senast måndag 11/4 till Peter 070-6379613 eller Carina 070-6582148. Ni kan även anmäla via e-post till peter.lindstrom@alimakhek.com

Inga avgifter för deltagande men krav på medlemskap i Skellefteå BK.

Snart kör vi igång med träningsgrupper!

Håll ögonen öppna för att så snart det finns förutsättningar så drar vi igång med träningsgrupperna för sök, spår, lydnad och nytt för i år även rallylydnad. För att få vara med i träningsgrupperna krävs endast ett medlemskap i Skellefteå Brukshundklubb och inga speciella förhandskrav.

Vi behöver däremot någon eller några som gillar att träna rallylydnad som kan hålla i gruppen från början tills rutinerna sitter. Hör av er till mig genom e-post till ordforande@skeabk.se

På samma sätt som föregående år så kordinerar vi träningsträffarna genom de facebookgrupper som finns för varje träningsgrupp. Rally får nu en egen grupp som ni får be om inträde i i fall ni är intresserade. Saknar man facebook får man försöka prata ihop sig med någon träningskompis som har det så att man är uppdaterad.

Det är möjligt att sökträningsgruppen kommer att ha en hel helg för uppstart och ”prova-på” men det får vi återkomma med då det närmar sig.

Lydnadsgruppen på facebook är ny så ni som vill träna lydnad får ansöka till denna. Det är naturligtvis möjligt att träna i flera grupper så gör förfrågningar till de grupper ni är intresserade av.

Sök:  https://www.facebook.com/groups/633169363435453/?fref=ts

Spår: https://www.facebook.com/groups/1392581620964235/?fref=ts

Lydnad:  https://www.facebook.com/groups/486895188188098/

Rallylydnad: https://www.facebook.com/groups/236031630081034/

Drag: https://www.facebook.com/SkellefteaBHKDraghund/?hc_location=ufi

Hoppas att det snabbt blir barmark så att vi kan komma igång!

Skellefteå Brukshundklubbs onsdagsträningar 2015

Nu startar vi upp med träningsträffarna på onsdagskvällarna. Onsdagsgruppen kommer att finnas på plats och välkomna alla träningssugna medlemmar. Men även detta år fördelar vi fikaansvaret mellan de övriga arbetsgrupperna i klubben. Tid för träningen: 18.30-20.30, då ska möjlighet finnas att gå in i stugan och fika. Se även till att stugan städas på kvällen. Meddela någon i stug- och trivselgruppen om det saknas något i köket. Grupperna ansvarar själva för att byta ansvarsdag om de inte kan ”sin” onsdag.

(Träning med skott kan förekomma 17.30 till 18.30).

Fikaansvar

Anmärkning

Stug- och trivselgruppen

Ingen agilityträning denna onsdag.

Ingen agilityträning denna onsdag.

Mentalitetsgruppen

Draghundsgruppen

Tjänstehundsgruppen

Hundägargruppen

Agility

Vårens lista för lokalt aktivitetsstöd lämnas till Anita.(Deltagare 7-25 år)

Sommaruppehåll

Stug- och trivselgruppen

Ny lok. aktivitetsstödslista för höstens träffar.

Draghundsgruppen

Agility

Tjänstehundsgruppen

Hundägargruppen

Mentalitetsgruppen

Studiecirkellistorna lämnas in till Studiefrämjandet. Aktivitetsstödlistan till Anita

Har ni frågor kontakta Anita Lindberg 070-6671711 eller någon annan i styrelsen.

januari 2021
 Nyårsdagen