Välkommen till Skellefteå Brukshundsklubb och Hundungdom!

Info om medlemskap i vår fina klubb hittar du här! Du kan även gå in under noden "Formulär".

Länk till kurser hittar du här!

Hitta hit!

Klubbstugan

Från E4 norr: Kör E4 söderut, vid Korvgubben/Skelleftekraft Arena sväng höger in på Slalomvägen. Ta tredje vänster och följ vägen fram till klubbområdet.

Från E4 söder: Kör E4 norrut. Följ skyltning mot camping/skidbacke. Sväng vänster in på Slalomvägen vid Korvgubben/Skelleftekraft Arena. Ta tredje vänster och följ vägen fram till klubbområdet.

karta

Google maps (karta): Länk

GPS-Koordinater
WGS 84 (lat, lon): N 64° 46.001', E 20° 57.483'
WGS 84 decimal (lat, lon): 64.76668, 20.95804
RT90: 7194669, 1745010
SWEREF99: 7195783, 783084

Vi finns även på Facebook men man måste ansöka om medlemskap i gruppen:

facebook-logga

FB_IMG_1433534401305Ni som är nyfikna på vad Skellefteå BK kan erbjuda er är varmt välkomna att titta på våra tävlingar och träningar (se kalender). Passa då på att köpa fika från vårt kök! Vi har Swish.

Nyheter!

Agilityträning

Nu kan vi träna på klubben! Vi kan lämna hinder framme lördag till torsdag. Klippning på fredagar. Kom ihåg att det är upptaget när det är agilitykurser, se klubbens kalender. När träningsgrupperna samlas har de förtur på hinderparken, men alla kan samsas om planen, så åk och träna när du kan. Observera att det också kommer att vara upptaget vissa helger, när klubben arrangerar tävlingar i andra hundsporter. Då annonseras det här, och alla hinder måste plockas undan eller ställas på ena sidan av planen. Lycka till med träningen!

AGILITYTÄVLING

Bergsbyns sportklubb

Lördag 20 maj – Söndag 21 maj

08.00 – ca 17.00

Kom och se fartfylld hundsport med deltagare i alla åldrar!

Försäljning av fika, korv och hamburgare

VÄLKOMMEN!

Skellefteå Brukshundklubbs onsdagsträningar 2017

Den 24 maj startar vi upp med träningsträffarna på onsdagskvällarna. OBS vi gör som föregående år där vi fördelar både ansvaret som onsdagsvärd på plan (2 pers) & fika ansvaret (1 pers) mellan verksamhetsgrupperna i klubben.

Tid för träningen: 18.30-20.30, då ska möjlighet finnas att gå in i stugan och fika. Se även till att stugan städas på kvällen. Meddela någon i
stug- och trivselgruppen om det saknas något i köket. Grupperna ansvarar själva för att byta ansvarsdag om de inte kan ”sin” onsdag.
(Träning med skott kan förekomma 17.30 till 18.30).

Tjänstgöringslista och checklista för Säker Träning hittar du under dokument på hemsidan. http://www.skeabk.se/Dokument_1

Agilityträning utomhus

Nu har vi flyttat ut agilityhinderna till hockeyrinken på Bergsbyns idrottsplats och det är fritt fram för medlemmar i Skellefteå BHK och Skellefteå HU att träna.

Lite saker att tänka på inför träning:

- Plocka alltid undan efter er om ni inte har kommit överrens med någon annan som kan plocka bort senare samma dag. Saker får inte lämnas framme till kvällen eller på helgen eftersom det även hålls fotbollsträningar i rinken. Hopphinder, tunnlar och tunnelsäckar ställs inne i avbytarbåset. Bommen, gungan och slalomet lämnas längs med sargens långsida.

- Hindren är endast till för hundar, det är inte tillåtet för varken barn eller vuxna att klättra på, gå över eller krypa inne i hinder och tunnlar.

- Det hålls även fotbollsträningar inne i rinken och dessa går före våra träningar, detta måste vi respektera. Tyvärr har vi inte fått något schema på deras träningar ännu.

I övrigt: Plocka upp efter era hundar, håll hundarna kopplade när ni lämnar rinken speciellt om annan verksamhet pågår och visa varandra respekt :)

Kallelse till tävlingsplaneringsmöte 4 maj 19:00

Det här är en kallelse till tävlingsplaneringsmöte för årets bruks- och lydnadstävlingar. Mötet är den 4 maj 19:00 och är i vår klubbstuga. Alla som vill hjälpa till är förstås varmt välkomna och de som tänker tävla ska som vanligt även hjälpa till en dag. Klubben bjuder även på fika. Vi ses!! :-)

december 2017
1:a söndagen i advent
» NW gruppen möte 17.30
» Grönt kort utb 18.00-21.00
 Nobeldagen
2:a söndagen i advent
Luciadagen
3:e söndagen i advent
 Drottningens födelsedag
4:e söndagen i advent
Julafton
 Juldagen
Annandag jul
Värnlösa barns dag
Nyårsafton

Att tänka på!

samt på alla våra MH, MT, bruksprov utom appellklasser, se kalender för dagar när vi anordnar bruksprov

OBS! det är inte klubben som håller i skotträningen med pistol och skott som på onsdagar, utan fredag och söndagstiden är till för skott om man har egen pistol att skjuta med, alt om någon med nyckel till kassaskåpet är på plats så kan pistol lånas ut dock måste man ha egna skott.

Sponsorer och samarbetspartners

banner_skekraft