Välkommen till Skellefteå Brukshundsklubb och Hundungdom!

Info om medlemskap i vår fina klubb hittar du här! Du kan även gå in under noden "Formulär".

Länk till kurser hittar du här!

Hitta hit!

Klubbstugan

Från E4 norr: Kör E4 söderut, vid Korvgubben/Skelleftekraft Arena sväng höger in på Slalomvägen. Ta tredje vänster och följ vägen fram till klubbområdet.

Från E4 söder: Kör E4 norrut. Följ skyltning mot camping/skidbacke. Sväng vänster in på Slalomvägen vid Korvgubben/Skelleftekraft Arena. Ta tredje vänster och följ vägen fram till klubbområdet.

karta

Google maps (karta): Länk

GPS-Koordinater
WGS 84 (lat, lon): N 64° 46.001', E 20° 57.483'
WGS 84 decimal (lat, lon): 64.76668, 20.95804
RT90: 7194669, 1745010
SWEREF99: 7195783, 783084

Vi finns även på Facebook men man måste ansöka om medlemskap i gruppen:

facebook-logga

FB_IMG_1433534401305Ni som är nyfikna på vad Skellefteå BK kan erbjuda er är varmt välkomna att titta på våra tävlingar och träningar (se kalender). Passa då på att köpa fika från vårt kök! Vi har Swish.

Nyheter!

KM i Agility

Välkommen till Inofficiell agilitytävling med Klubbmästerskap och Tunnelrace

Söndagen den 18 september på Brukshundklubben

Klubbmästerskap

Öppen hoppklass och öppen agilityklass där banorna motsvarar klass 2.

Alla är välkomna att delta, oavsett officiell klasstillhörighet, men för att bli klubbmästare måste du vara medlem i Skellefteå Brukshundklubb.

Resultatet från agilityklass och hoppklass läggs samman till ett slutligt resultat för att utse Klubbmästare i Small, Medium och Large.

Du kan också anmäla dig till bara hopp eller bara agility utan att delta i KM.

Tunnelrace

Tunnelbana (med ett hopphinder i början och i slutet), där vi korar årets tunnelmästare.

För att delta i klubbmästerskapet måste din hund vara minst 18 månader, i tunnelracet minst 12 månader. Servering: Varmkorv och fika.

Pris: 25:- per klass. Betala helst med swish och skriv KM i agility. Det går bra att betala med kontanter också men se helst till att ha jämna pengar. KM räknas som två klasser, agility och hopp.

De som kan träffas kl 11 och bygger bana. Första banvandring kl 12.

Vi räknar med att du ställer upp som funktionär när du inte tävlar.

/Agilitygruppen

Tävlingsmöte för bruksprovet i oktober

På onsdag den 14/9 är det möte inför bruksprovet i oktober. Vi träffas kl 20.30 i klubbstugan och fördelar uppdragen. Välkommen!

Nytt lås till klubbstugan

Nu har vi installerat ett nytt lås på klubbstugan som är ett nätverkskopplat kodlås/larm där öppning och stängning registreras och loggas. Stugan är stängd mellan 23:00 - 05:00 och behöver man nyttja stugan under den tiden kontaktar man larm-ansvariga nedan. Varje verksamhetsgrupp har sina egna koder där sammankallande är ansvarig för fördelning inom gruppen. Om någon glömt sin kod och behöver komma in så kan man kontakta larm-ansvariga som kan fjärröppna det via sina mobiler.

Vi kommer även inom kort installera en CCTV-kamera eller liknande inne i lokalen.

Har ni frågor eller funderingar, kontakta larm-ansvariga:

• Anders Lundqvist 070-683 32 10
  • Johan Segerlund 072-208 01 09

Kurs i Brukslydnad

Nu har vi äntligen lyckats få hit Lena Viklund för att hålla kurs i brukslydnad. Vecka 24, alltså den 17-19 juni kommer hon hit till Skellefteå Brukshundsklubb.

Kursen riktar sig till de som är medlemmar i Skellefteå BK. Du som tävlar i lägre klass eller uppåt har förtur om platserna inte räcker till. Fredag kväll berättar Lena om sitt tänkande kring hundträning och lördag och söndag tränar vi på plan.

Lena ViklundFör er som inte redan känner till Lena som instruktör kan jag berätta att hon är mycket noggrann och besitter ett enormt tålamod både i att lära andra hundar och hundförare. Lena tycker att det är viktigt att se till de olika hundarnas kvaliteter och älskar att finslipa olika detaljer.

Idag har Lena tre hundar, en schäfertik och två papillon. Hon har genom åren haft sex schäfrar och har tävlat alla i elitspår samt en hund i skydd. Till SM har hon kvalificerat sig fyra gånger, tre starter i spår och en i skydd.

Pris: 1500 kr. Anmäl dig på mail till Mari Asplund

Yxxi-vinna@hotmail.se.

Har du frågor kan du ringa 070 6838541

Nu kör vi onsdagsträningar

Nu drar vi igång med onsdagsträningar. Jättevälkomna alla medlemmar som vill träna hund, fika och umgås. Förutom att träna hund så har ni här chansen att träffas och umgås med likasinnade.

Nytt för i år är att ansvaret gäller både onsdagsvärdar på plan & ansvar för fika. Detta fördelas mellan alla verksamhetsgrupper, utom Agility som befrias från detta ansvar då de har sina egna träningar alla onsdagar.

Som stöd att göra träningen säker finns en checklista för onsdagsvärdarna, se länkarna nedan för nedladdning av filer.

Ansvarsfördelning onsdagsträning

Checklista för säker träning

oktober 2017
» Exteriörbeskrivning 16.00-21.00
» Km Rallylydnadstävling
» Valpkurs 18.00-20.15
» Agilitykurs slalom 18.00-20.15
» Bruksprov
» Bruksprov
» Agility utbildning 18.00-21.00
» Agility tävlingskurs
» Agility tävlingskurs
» Agilitykurs slalom 18.00-20.15
» ÖND 07.00-18.00
 FN-dagen

Att tänka på!

samt på alla våra MH, MT, bruksprov utom appellklasser, se kalender för dagar när vi anordnar bruksprov

OBS! det är inte klubben som håller i skotträningen med pistol och skott som på onsdagar, utan fredag och söndagstiden är till för skott om man har egen pistol att skjuta med, alt om någon med nyckel till kassaskåpet är på plats så kan pistol lånas ut dock måste man ha egna skott.

Webbfråga

Tycker du att Skellefteå Brukshundsklubb är en förening som har en verksamhet som följer dess värdegrund?

banner_skekraft

Svenska Brukshundklubben