Agilitytävling

Nu är det dags för Sommarhoppet i Skellefteå!

I tre dagar bjuder vi på agilitytävling på Vitberget, Slalomvägen 13.

På fredag 20 juli blir det laglopp mellan klockan 18 och 21.

På lördag 21 juli samt söndag 22 juli blir det individuella lopp och då tävlar klass 3, 2 och 1 från klockan 8 till cirka 16.

Försäljning av hembakt fika, varma mackor och glass.

Kom och se fartfylld hundsport med deltagare i alla åldrar!

Välkommen!

/Agilitygruppen, Skellefteå Brukshundklubb

Agilitytävling

Välkommen till Skellefteå Brukshundklubb på onsdag kväll 20 juni!
Vi arrangerar en officiell agilitytävling för klass 1.
Tävlingen börjar klockan 18 och slutar vid 21.
Gratis inträde! Gott fika!
Kom och heja på våra duktiga ekipage!
/Agilitygruppen

Info om vad som gäller vid träning på våra planer

Vi är många verksamheter som ska samsas på våra träningsplaner så det är viktigt att vi visar stor respekt för varandras aktiviteter. Det här har fungerat riktigt bra men vi vill förtydliga vad som gäller så att vi fortsätter på den inslagna vägen.

Måndagar har Hundungdom företräde till lokal och planer. Övrig tid är det brukshundklubbens tävlingar, prov, kursverksamhet och uthyrning som har företräde. Vid egenträning på klubben ska man säkerställa att man inte stör dessa verksamheter. Är man osäker så frågar man ledare på plats om det är OK att träna på någon av ytorna. Vi har 4st planer så det är ganska osannolikt att det inte ska gå att hitta någon lämplig yta att träna på. Mentalsgruppens verksamhet är dock undantagen då de vid beskrivningar och tester måste ha tillgång till hela området.

Under sommaren kommer planerna att märkas upp med 1, 2, 3 och 4. så att man vid uthyrning kan ange i kalendern vilka planer som är upptagna som bra info.

Tack för att ni så bra bidrar till det fina samarbetet på klubben!

/Styrelsen

Kom ihåg medlemsmötet imorgon i IOGT-NTO'S lokal

Till medlemmar i Skellefteå Brukshundklubb

Kallelse till medlemsmöte

Datum: torsdagen den 7 juni klockan 19.00

Plats: IOGT-NTO:s lokaler, Kanalgatan 35

Agenda:
1. Elin Larsson, Distriktsveterinärerna informerar tips på första hjälpen för hundar.
2. Nosework, informerar om den för klubben relativt nya verksamheten.
3. Information om nya träningslokalen.
4. Miljöbanan, när och hur bygger vi den?
5. Övriga frågor.

Vi bjuder på fika

Välkomna!

Klippning av träningsplanerna

Klippning av planerna kommer att ske nu på torsdag. Viktigt att vi imorgon kväll innan vi åker hem ställer undan hinder så att planerna blir fria och lätta att klippa. Hoppas att vi kan få en fast återkommande tid för klippning så att vi vet när det ska vara tomma planer. Återkommer i ärendet.

Agility

Vi som arbetar i Agilitygruppen i Skellefteå Brukshundklubb är

• Magdalena Steinvall, sammankallande, mobil 070-626 43 59
  • Andrea Stenlund
  • Elenor Westin
  • Johanna Davidsson
  • Maria Törnlund
  • Sara Salsbring
  • Veronica Hådén

Vårt mål för 2018 är att genom uppmuntran och bra träningsmöjligheter få fler aktiva som tränar målmedvetet och fler aktiva tävlande, och att fortsätta med att stärka samhörigheten i klubben.

Vi arrangerar träningar, möten, utbildningar, inofficiella tävlingar och officiella tävlingar. Kurser i agility samarrangeras med Studiefrämjandet.

Du som är nyfiken på agility, hör av dig!

Mailadressen är agility@skeabk.se.

Vi har även en Facebookgrupp för våra medlemmar och för dig som bor i Skellefteåområdet och är intresserad av agility. Den heter Skellefteå Agility.

Välkommen till en rolig tränings- och tävlingsform för dig och din hund!

Nu är det dags för Sommarhoppet i Skellefteå!

I tre dagar bjuder vi på agilitytävling på Vitberget, Slalomvägen 13.

På fredag 20 juli blir det laglopp mellan klockan 18 och 21.

Försäljning av hembakt fika, varma mackor och glass.

Kom och se fartfylld hundsport med deltagare i alla åldrar!

Välkommen!

/Agilitygruppen, Skellefteå Brukshundklubb

Den 6/6 börjar vi med agility på klubbens onsdagsträningar.
Vi träffas klockan 18.30 och bygger upp en tävlingsbana, varannan vecka klass 1 och varannan vecka klass 2/3. När banan är färdigbyggd får du ditt startnummer av den banansvariga.

Vi vill ha hög säkerhet under träningen och därför har vi bara en hund lös på banan i taget.

Efter träningen hjälps vi åt att plocka bort hindren (balanshindren ställs längs med banans långsida, den mot hinderbodan).

Obs: Skotträning förekommer mellan 17:30 och 18:30.

6/6 klass 1
13/6 klass 2/3