Policy gällande klubbens instruktörer

Dekal Skellefteå BK

Policy gällande klubbens instruktörer

Instruktörerna i Skellefteå Brukshundklubb gör ett mycket viktigt arbete för klubben. Det är mycket tack vare vår kursverksamhet som klubben får in nya medlemmar och kan utvecklas som förening. Styrelsens inriktning är att våra instruktörer ska känna stolthet av att vara en viktig del i klubbens utveckling.

För att allt ska vara tydligt vad som gäller när man verkar som instruktör i klubben har vi tagit fram ett policydokument som vi hoppas ska vara klargörande.

När någon medlem vill utbilda sig till instruktör ska styrelsen godkänna detta.

När utbildningen är klar och godkänd examination utförd förväntas man hålla minst fem kurser i klubbens regi.
Om man inte genomför det och inte har giltigt skäl (flytt, sjukdom och dylikt) kan man bli återbetalningsskyldig av del av utbildningskostnaden.

De instruktörer som håller minst en kurs/år blir aktuell för deltagande i speciellt riktad utbildning/utveckling för instruktörer som arrangeras av kubben/distriktet.
De instruktörer som även håller kurser utanför föreningen kommer ej att särbehandlas under förutsättning att de årligen håller kurser i klubbens regi.

Vidareutveckling för instruktörer enligt ovan kan vara:
- pepp-kurs för instruktörer
- deltagande med egen hund i kurs för instruktör som bjuds in över tex en helg
- vidareutbildning i tex specialkurs
- mm

Policyn fastställd av styrelsen 2018-09-05

Planeringsmöte inför Bruksprovet 6-7 oktober

Kallelse till planeringsmöte inför Bruksprovet 6-7 oktober

Tid: Onsdagen den 29 augusti 19:00

Plats: Klubbstugan

Viktigt att alla bruksintresserade kommer till  mötet eftersom alla kan bidra på något sätt, oavsett förkunskaper. Många fler måste hjälpa till jämfört med vårtävlingen då några få fick arbeta alldeles för många timmar.

För de som tänker tävla gäller en dag tävling, en dag funktionär.

Vi ses!

/Bruks och Lydnadsgruppen

Inbjudan Klubbmästerskap i Bruks och Lydnad 22-23/9

Inbjudan Klubbmästerskap

Bruks och Lydnad 22-23/9 2018

Klubbstugan, Vitberget

Vi korar procentuellt bäste oavsett klass i bruks respektive lydnad. SBK’s regler gäller för vilken klass du är berättigad att anmäla till. Den som inte känner sig riktigt klar för tävling kan förstås delta bara för att träna. Varje ekipage deltar i en klass.

• Bruks: Spår och sök, alla klasser akl till ekl. Specialen lördag och lydnaden söndag.
  •  Lydnad: Startklass till lydnadsklass 3, lördag.

Anmälan senast 2018-09-10 till bol@skeabk.se. Ange ditt och hundens namn samt den klass du vill delta i. Ingen avgift.

Frågor på lydnadsklasser till Jimmie 076-8377598 eller brukset Peter 070-6379613.

För att genomföra KM’et kommer alla deltagare att behöva hjälpa till.

Välkomna!

Agilitytävling

Välkommen till Skellefteå Brukshundklubb på söndag 19 augusti!
Vi arrangerar en officiell agilitytävling för klass 2 och lag.
Tävlingen börjar klockan 9 och slutar vid 14.
Gratis inträde! Gott fika!
Kom och heja på våra duktiga ekipage!
/Agilitygruppen

Agilitytävling

Nu är det dags för Sommarhoppet i Skellefteå!

I tre dagar bjuder vi på agilitytävling på Vitberget, Slalomvägen 13.

På fredag 20 juli blir det laglopp mellan klockan 18 och 21.

På lördag 21 juli samt söndag 22 juli blir det individuella lopp och då tävlar klass 3, 2 och 1 från klockan 8 till cirka 16.

Försäljning av hembakt fika, varma mackor och glass.

Kom och se fartfylld hundsport med deltagare i alla åldrar!

Välkommen!

/Agilitygruppen, Skellefteå Brukshundklubb

Agility

Vi som arbetar i Agilitygruppen i Skellefteå Brukshundklubb är

• Magdalena Steinvall, sammankallande, mobil 070-626 43 59
  • Andrea Stenlund
  • Elenor Westin
  • Johanna Davidsson
  • Maria Törnlund
  • Sara Salsbring
  • Veronica Hådén

Vårt mål för 2018 är att genom uppmuntran och bra träningsmöjligheter få fler aktiva som tränar målmedvetet och fler aktiva tävlande, och att fortsätta med att stärka samhörigheten i klubben.

Vi arrangerar träningar, möten, utbildningar, inofficiella tävlingar och officiella tävlingar. Kurser i agility samarrangeras med Studiefrämjandet.

Du som är nyfiken på agility, hör av dig!

Mailadressen är agility@skeabk.se.

Vi har även en Facebookgrupp för våra medlemmar och för dig som bor i Skellefteåområdet och är intresserad av agility. Den heter Skellefteå Agility.

Välkommen till en rolig tränings- och tävlingsform för dig och din hund!

Välkommen till Skellefteå Brukshundklubb på söndag 19 augusti!
Vi arrangerar en officiell agilitytävling för klass 2 och lag.
Tävlingen börjar klockan 9 och slutar vid 14.
Gratis inträde! Gott fika!
Kom och heja på våra duktiga ekipage!
/Agilitygruppen

Den 6/6 börjar vi med agility på klubbens onsdagsträningar.
Vi träffas klockan 18.30 och bygger upp en tävlingsbana, varannan vecka klass 1 och varannan vecka klass 2/3. När banan är färdigbyggd får du ditt startnummer av den banansvariga.

Vi vill ha hög säkerhet under träningen och därför har vi bara en hund lös på banan i taget.

Efter träningen hjälps vi åt att plocka bort hindren (balanshindren ställs längs med banans långsida, den mot hinderbodan).

Obs: Skotträning förekommer mellan 17:30 och 18:30.

15/8 klass 2/3
22/8 klass 1