Kallelse till årsmöte

Datum: tisdagen den 13 april 2021 klockan 18.30, registrering 18.15

Plats: Digitalt möte via Zoom

Du som önskar delta i mötet måste anmäla det till ordforande@skeabk.se då ange din e-postadress senast 2021-04-06. Du kommer sedan att få en länk till det digitala mötet.

Ordförande Peder Dahlberg kommer att vara uppkopplad från 18.00 för support.

Om det skulle begäras sluten omröstning i val som avser personval så ska man mejla sin röst till: Carin Josefsson ordforande@sbk-ond.se som är en oberoende rösträknare, detta för att vi ska säkerställa bibehållen valhemlighet.

Vidare så kommer vi att rösta med tyst acklamation, dvs om man säger ja vid röstning är man tyst och man säger nej begär man ordet.

OBS! i år enligt SKK:s riktlinjer gäller att årsmöte ska genomföras senast 30 juni 2021.

Välkommen till årsmötet!

2021-03-16

Skellefteå Brukshundklubb

Rivningen av Hundungdom

Rivning av Hundungdom Rivningen börjar närma sig sitt slut.

Invändig ”återvinning” är genomförd och körd till Degermyran. Tack vare några medlemmars idoga arbete under söndag 7/2 fick vi ner innertak och takisolering som underlättar maskinrivning.

Maskinrivning påbörjas fredag 12/2 och förväntas pågå minst en helg. Sannolikt två helger. Att den sker på helgen beror på att den görs ideellt av Jörgen Marklund, Heyab. Även borttransporten görs ideellt av Lucas Lindström på Tommys Transport.

Sortering av rivningsmaterial kommer att ske i mesta möjliga mån på klubben. Metall säljer vi till Cronimet för att få en liten slant.

Efter rivning ska alla träd bort. Vi har ännu inte klart vem som ska utföra den. Vi hoppas på kommunens hjälp. Det är ju ändå deras träd

Ekonomi mm

Bygdemedel på 150 000 kr är ansökt och förväntas att bli beviljat under februari.

Kommunen har beviljat tilläggsbidrag på 96 000 kr som är lika med Arvsfonden avdrag från maxbeloppet 5 000 000 kr.

Tomträttsavtal som ligger till grund för fastighetsbildning och banklån väntar på beslut hos kommunstyrelsen.

Bygglovshandlingar är inskickade och handläggningen har påbörjats. Vi har sen tidigare ett positivt förhandsbesked.

Hundhall Skellefteå Brukshundklubb och Hundungdom

Hej alla medlemmar i Skellefteå Brukshundklubb och Hundungdom.

Nu är vi på riktigt igång med planeringen av hundhalls-bygget.

Byggnationen av hallen planeras att starta i maj och vara färdigt i september för inläggning av underlagspad och matta. Vi räknar med att hallen ska vara klar att tas i bruk till vintersäsongen 21/22.

Contractor är byggare. Brukshundklubbens och Hundungdoms styrelser har tillsatt en styrgrupp för byggnationerna. Projektledare är P-O Wallmark med stöd från styrgruppen och den nuvarande hallgruppen

Men innan bygget startar finns en hel del att förbereda.

1. Barackerna ska rivas och fraktas bort.
  2. Träden ska fällas och marken ska göras i ordning.

Rivning av Hundungdoms baracker

Vi räknar med komma igång så snabbt som vi bara kan.

En container är införskaffad för förvaring och kommer på plats under v 50.

Barackerna ska tömmas på det innehåll som ska vara kvar. Vi har kunnat identifiera material som tillhör Mental-gruppen, Agility-gruppen och en del klubbgemensamt material.

Respektive grupp kommer att få att se till att deras material flyttas över i containern.
Hallgruppen tar hand om klubbgemensamt material och bortforsling av allt ”löst” kvarvarande.

Därefter startar rivningen av barackerna. Där räknar vi med en god uppslutning av alla medlemmar.

En mer detaljerad arbetsplan för rivningen kommer att upprättas senare innan start av rivning.