Rivningen av Hundungdom

Rivning av Hundungdom Rivningen börjar närma sig sitt slut.

Invändig ”återvinning” är genomförd och körd till Degermyran. Tack vare några medlemmars idoga arbete under söndag 7/2 fick vi ner innertak och takisolering som underlättar maskinrivning.

Maskinrivning påbörjas fredag 12/2 och förväntas pågå minst en helg. Sannolikt två helger. Att den sker på helgen beror på att den görs ideellt av Jörgen Marklund, Heyab. Även borttransporten görs ideellt av Lucas Lindström på Tommys Transport.

Sortering av rivningsmaterial kommer att ske i mesta möjliga mån på klubben. Metall säljer vi till Cronimet för att få en liten slant.

Efter rivning ska alla träd bort. Vi har ännu inte klart vem som ska utföra den. Vi hoppas på kommunens hjälp. Det är ju ändå deras träd

Ekonomi mm

Bygdemedel på 150 000 kr är ansökt och förväntas att bli beviljat under februari.

Kommunen har beviljat tilläggsbidrag på 96 000 kr som är lika med Arvsfonden avdrag från maxbeloppet 5 000 000 kr.

Tomträttsavtal som ligger till grund för fastighetsbildning och banklån väntar på beslut hos kommunstyrelsen.

Bygglovshandlingar är inskickade och handläggningen har påbörjats. Vi har sen tidigare ett positivt förhandsbesked.

Hundhall Skellefteå Brukshundklubb och Hundungdom

Hej alla medlemmar i Skellefteå Brukshundklubb och Hundungdom.

Nu är vi på riktigt igång med planeringen av hundhalls-bygget.

Byggnationen av hallen planeras att starta i maj och vara färdigt i september för inläggning av underlagspad och matta. Vi räknar med att hallen ska vara klar att tas i bruk till vintersäsongen 21/22.

Contractor är byggare. Brukshundklubbens och Hundungdoms styrelser har tillsatt en styrgrupp för byggnationerna. Projektledare är P-O Wallmark med stöd från styrgruppen och den nuvarande hallgruppen

Men innan bygget startar finns en hel del att förbereda.

1. Barackerna ska rivas och fraktas bort.
  2. Träden ska fällas och marken ska göras i ordning.

Rivning av Hundungdoms baracker

Vi räknar med komma igång så snabbt som vi bara kan.

En container är införskaffad för förvaring och kommer på plats under v 50.

Barackerna ska tömmas på det innehåll som ska vara kvar. Vi har kunnat identifiera material som tillhör Mental-gruppen, Agility-gruppen och en del klubbgemensamt material.

Respektive grupp kommer att få att se till att deras material flyttas över i containern.
Hallgruppen tar hand om klubbgemensamt material och bortforsling av allt ”löst” kvarvarande.

Därefter startar rivningen av barackerna. Där räknar vi med en god uppslutning av alla medlemmar.

En mer detaljerad arbetsplan för rivningen kommer att upprättas senare innan start av rivning.

Valberedningens förslag

Hej alla!

Visst har ni fått mailet som valberedningen skickat ut med förslaget till ny styrelse?

Nu har ni medlemmar möjlighet att nominera ytterligare kandidater till val vid Skellefteå Brukshundklubbs årsmötet.

Förslaget ska ange:
Vilken funktion som avses
En kort presentation
Uppgift om att den föreslagne kandiderar

Förslagen till val ska vara styrelsen tillhanda senast 15 december. Skickas till: sekreterare@skeabk.se

Därefter är nomineringen avslutad.

Valberedningens förslag till Skellefteå Brukshundklubbs årsmöte 2021:

Mötesordförande Carina Lindström
Förslag till styrelse
Ordförande Peder Dahlberg 1 år, omval
Kassör Karin Sejnell 2 år, omval
Suppleant Karl-Lennart Ögren(3) 2 år, nyval
Ledamot Linn Hellgren 2 år, nyval
Suppleant Terese Stenborg (2) 2 år, omval

Övriga i styrelsen som är valda med 1 år kvar;
Vice ordförande Anna Johansson
Sekreterare Lena Kågström
Suppleant Lillemor Hägglund (1)
Förslag på suppleanternas tjänstgöringsordning inom parentes