Vad gör Hundägargruppen?

En av brukshundklubbens uppgifter är att arrangera kurser för hundägare. Som medlem i brukshundklubben har du möjlighet att ta del av vårat kursutbud, med välutbildade instruktörer och med genomtänkta upplägg.

Här kan du läsa mer om SBK's policy och utbildningstanke riktad till hundägare:

HUG ordnar även event såsom föreläsningar  och ex  helgkurser med instruktörer från annan ort.

HUG ansvarar också för funktionärsutbildningar på lokalklubbs nivå

Våra instruktörer

Namn och bild Utbildningar  Kort info om instruktören

Viktoria Berg

DSC_0037

SBK  allmänlydnadsinstruktör, lydnadsdomare, tävlingsledare, testledare samt sitter med i Bruks- och lydnadsgruppen. Jag utbildade mig till instruktör 2001 och har också gått specialkurser i spår, sök, rapport och valpträning. Jag har dessutom gått ett flertal kurser i lydnad och bruks för olika instruktörer. Jag har tävlat i lydnad, spår och sök med tidigare hundar. Nuvarande hund är fortfarande ung, men planen är att tävla lydnad, sök och specialsök med henne. Förutom hundträning tycker jag om att läsa.

Annika Lindström

DSC_0012

SBK  allmänlydnadsinstruktör  Tävlar brukslydnad. Mitt eget mål är att ha roligt tillsammans med min hund och Haldi tycker om att träna. Men hon är inte medveten om att vi inte är framgångsrika på tävlingar.

Maria Forsberg (Mia)

Nose work instruktör och MH/MT figurant

Har hållit på med hundar sedan jag var barn.. Har tränar och tävlar lydnad, bruks spår/sök och nose work. Hållit många kurser i allmänlydnad. Schäfer har jag haft sedan 1984 och just nu har vi 3 st, Zingo 8 år, Ängla 5 år och Ökke 4 år.

Tycker om att baka och göra dörrkransar

Christina Kvarnström

DSC_0043

Certifierad SNWK instruktör, Auktoriserad Doftprovsdomare, Auktoriserad SNWK Tävlingssekreterare och SBK funktionär för MH/MT Jag har 3 st hundar en  Lagotto som heter Cilla, en Pumi som heter Khira och en Australian Kelpie som heter Kalla. Kalla är min tävlingshund, vi tävlar i Nosework klass 3 och i brukset är vi uppflyttade till spår Elitklass.

Frida Eklund

DSC_0089

Grundmodulen för valp och allmänlydnadsinstruktör. Gått en kurs om hundens beteende och har gått med som hjälpledare för olika instruktörer i ca 4 år.

Jag har tävlat i agility, rallylydnad. Gått viltspårsprov, wt och ställer ut en del.

Mitt mål är att kunna lära andra hur kul det är att arbeta och leva med sin hund. Upptäcka nya sysselsättningar och andra människor som älskar hund. Sen skulle jag självklart vilja meritera och ha en rolig tävlingskarriär med tollarkillen.

Drömras eller något jag tycker är roligt förutom hunderiet: Har många drömraser, men min första kärlek var en Dalmatiner. sen tycker jag det är roligt att inreda och pyssla.

Malin Gustafsson

DSC_0080 (1)

SBK  allmänlydnadsinstruktör, Klicker instruktör
Jag utbildade mig som instruktör eftersom jag tycker att det är kul att se hur ägare och hundar utvecklas under kursen. Jag är även utbildad klickerinstruktör eftersom jag tycker att klickern är ett fantastik hjälpmedel.
Jag har tollare hela mitt hundliv. Med dom har jag tävlat lydnad, agility, NW och jakt. Jag går även viltspår.

Sara Salsbring

DSC_0068

SBK allmänlydnadsinstruktör och agilityinstruktör Jag har varit aktiv inom hundvärlden och brukshundklubben sedan jag skaffade min första hund, en australian shepherd, för 7 år sedan. Sedan dess har vi utökat familjen med två shetland sheepdogs. Tillsammans med mina hundar har jag tränat och tävlat inom bruksspår, lydnad, utställning, rallylydnad och agility. Agility är den sport jag satsar mest på i dagsläget och det är även den sport jag håller kurser inom.

Susanne Ericsson

DSC_0167

Anna Lindkvist

DSC_0017

Sammankallande i HUG.

Jag har en dobermann som heter Beast, han är ca 3,5 år. Jag har haft dobermann sedan 1985. Min sambo har haft schäfer,  en av dem fick jag låna och tävla med. Jag och Beast  tävlar i lydnad, bruks  och rallylydnad. Jag tycker det är jätteroligt fila på moment/klura på lösningar,  vara ute i skogen, spåra och rent allmänt träna hund/ha roligt tillsammans och att hjälpa andra med sina hundar.

I övrigt gillar jag att baka, plocka svamp/bär, åka skidor med hunden och ta sovmorgon

Anna Johansson

DSC_0174

Mari Asplund

SBK  allmänlydnadsinstruktör

Brukar ha valp- allmänlydnad- och framför allt tävlingskurser i bruksgrenen spår. Mitt absoluta huvudintresse inom hundsport är brukset.

Min hund Vinna är nu tio år och har tyvärr tvingats sluta tävla pga nosproblem, men hon har tävlat elitspår och är också patrullhund inom Hemvärnet. Lite lydnadsklasser samt lägre sök har vi också provat på. Min ambition är att försöka hitta en ny schäfervalp, men Vinna tycker att det är en utomordentligt dålig idé, så vi får se vad framtiden har att erbjuda.

Sofia Carlberg

Marika Ljungholm

Eva Karlsson SBK  allmänlydnadsinstruktör
Malin Karlsson Hjälpledare

Kontaktinformation HUG

Anna Lindkvist

DSC_0017

Sammankallande hus@skeabk.se

All information om våra kurser hittar du under våra kurser!

Vill du veta mer om HUG eller har frågor om våra utbildningar maila hus@skeabk.se!