Information om planerade Agilitykurser

Uppdaterad 160414. Kl 8.38

Agility Grundkurs startar tisdagen den 3 maj på Bergsbyns hockeyrink, fortsätter sedan på Brukshundsklubben.

Agility Fortsättningskurs startar torsdagen den 26 maj på Brukshundklubben.

Agility Tävlingskursen startar den 14 juni kl 18.30 på Brukshundklubben.

Prova-på-kurs i nosarbete och uppletande

Skellefteå BK erbjuder nu en kortkurs i form av ”Prova-på-kurs i nosarbete och uppletande”.

Det är vid 3 tillfällen med teori och praktik. Planerade kursdatum är 25/4, 2/5 och 9/5. Tid första träffen är 18:30 och resterande 2 träffar är kl 18:00. Teori blir i Studiefrämjandets lokaler på Magasingränd 3.

Kostnad för kurs är 300kr. Medtag belöningsgodis, 3-4 leksaker, sittunderlag och eget fika. Krav: Medlemskap i Skellefteå BK samt att hunden är minst 8 månader gammal. Anmäl er på Studiefrämjandets hemsida.

Uppstart Träningsgrupp Sök 2016-04-14---17

Träningshelg för ekipage som kommit en bit på väg och ”Prova på” för hundar och förare med liten erfarenhet men som är nyfikna på att börja tävla sök. Målsättningen med träffen är att alla deltagare skall få insikt i specialmomentet och hinna träna/prova på praktiskt minst 5-6 gånger under de här dagarna.

Inga direkta krav på förkunskaper annat än att hunden skall ha inkallning och någorlunda allmänlydnad.

Torsdag 14/4, kl. 1800-2100, Klubbstugan (inga hundar)

• Tävlingsformen personsök, regler, klasser, att tänka på  som tävlande, material osv.
  • Vilka sinnen och egenskaper hos hunden drar vi nytta av? Vilka hundar kan var med?
  • Modeller för första inlärande av sök och markering. Olika metoder för att gå vidare med träning och problemlösning.

Lördag 16/4, kl.0900-1400, Vitberget

• Praktisk träning för fortsättningsekipage och ”hittaövningar” för nya hundar.

Söndag 17/4, kl.0900-1500, Vitberget

• Praktisk träning för fortsättningsekipage och ”hittaövningar” samt första markeringsövningar för nya hundar.
  • Ca. 1400, utvärdering och planering av sommarens träning
  • Avslut kl. 1500

Beroende på antal deltagare och fördelning mellan nybörjare och fortsättningsekipage kan tidsplanen ändras.

Anmälan senast måndag 11/4 till Peter 070-6379613 eller Carina 070-6582148. Ni kan även anmäla via e-post till peter.lindstrom@alimakhek.com

Inga avgifter för deltagande men krav på medlemskap i Skellefteå BK.

Sökhelg för nybörjare

Helgen den 23-24 april, mellan kl 10:00 - 16:00, kommer vi att ordna en Sökhelg för nybörjare, på Skellefteå Brukshundklubb. Det är många som vill prova på sök med sin hund och nu har ni chansen. Det är begränsat antal platser, endast sex ekipage, så det är först till kvarn som gäller. Vi rekommenderar att hunden är minst 10 månader.

Ledare för kursen är SBK-instruktör Viktoria Berg, som även har kompletterande sökutbildningar, samt Allmänlydnadsinstruktör Annika Lindström.
Det kommer att bli uppehåll för lunch under dagarna. Då finns det möjlighet att värma medhavd lunch i klubbstugan eller köpa något hos Korvgubben, som finns på ca. 500 m avstånd.

Ta med bra leksaker och gott godis till hunden. Har du ett tjänstetäcke till din hund får du gärna ta med det också. Dessutom vill vi att du tar med dig hundens vaccinationsintyg.
Tänk på att ha varma kläder, då vi kommer tillbringa mycket tid i skogen.
Deltagaravgiften är 300:-/ekipage. Medlemskap i Brukshundklubben, eller Hundungdom, är ett krav.

Välkommen med din anmälan!

juli 2021
» Mental M3a stuga + plan 2.
» Mental M3a stuga +plan 2
» Hundundom stuga + planer 17.00-21.00
» Allmänlydnad 18.30-21.15 plan2
» ÖND utbildning stuga + plan 3. 8,00-15.00
» Bruks och lydnadsläger. 18.00
 Kronprinsessans födelsedag
» Bruks och lydnadsläger. Hela dagen. Hela område +stugant.
» Bruks och lydnadsläger. Hela dagen. Hela området + stugan
» Bruks och lydnadsläger. Hela dagen. Hela området +stugan.
» Bruks och lydnadsläger. avslutas 16.00. Hela området +stugan.
» Stuga plus Samtliga planer från 14.00
» Agilitytävling hela klubben