Rallylydnad

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. . Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vilka moment som ska genomföras.

De totalt ca 90 momenten uppdelat på fyra klasser är ofta delar ur traditionell lydnad. Banorna på 12-20 skyltar ser olika ut varje gång vilket ger möjlighet till mycket variation.

Föraren får kommunicera obegränsat med hunden genom röst- och/eller teckenkommando för att uppnå bästa möjliga resultat.

I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden, vilket gör detta till en bra gren att börja tävla i.

Detta är en sport som passar alla oavsett träningsnivå men även för de som har tävlingsambitioner.

Länkar:

Om rallylydnad

Moment i rallylydnad

Vi finns på Facebook!

Vill du ha koll på vad som händer bli medlem i vår Facebookgrupp.

SKEABK Träningsgrupp Rallylydnad

Extern webbsida

Aktiviteter 2017

•  17/6 Rallylydnadskurs
  •  18/8 Prova på att tävla rallylydnad
  •  2/9 Rallylydnadskurs

Träningstider

Vi tränar på onsdagar på klubben från 18:30

Vi bygger banor eller delar av banor att träna på

Alla är välkomna oavsett nivå.

received_1390839257703266

Rallygruppen består av: