Skellefteå Brukshundklubbs onsdagsträningar 2022

Hej Alla!

Nu startar vi upp med träningsträffarna på onsdagskvällarna. (OBS!! - Träning med skott kan förekomma 17.30 till 18.30).
Vi fördelar ansvaret som onsdagsvärd på plan (2 pers) och köket mellan verksamhetsgrupperna i klubben.
Tid för träningen: 18.30-20.30, då ska möjlighet finnas att gå in i stugan (eller under skärmtaket) och köpa fika/dricka kaffe.
Se även till att stugan städas på kvällen.
Meddela på listan om något saknas i köket. Grupperna ansvarar själva för att byta ansvarsdag om de inte kan ”sin” onsdag.

Datum:
1/6 Styrelsen
8/6 Rallylydnadsgruppen
15/6 Agilitygruppen
22/6 Bruks o Lydnadsgruppen
29/6 PR- info gruppen

Sommaruppehåll Juli månad

3/8 Specialsök/Nosework gruppen
10/8 Mentalitetsgruppen
17/8 Hundägargruppen
24/8 Tjänstehundsgruppen
31/8 Styrelsen
7/9 Rallylydnadsgruppen
14/9 Bruks o Lydnadsgruppen
21/9 Agilitygruppen
28/9 Hundägargruppen

Har ni frågor kontakta någon i styrelsen.

Tillägg till Regler för Bruksprov

Tillägg till Regler för Bruksprov

Ett nytt dokument, med resonemang och förklarande texter till Regler för Bruksprov, ligger nu på hemmsidan.

Utgångspunkten har varit Regelguiden, ett klassiskt dokument som följt oss i över 30 år. Det som har gjorts är att texten har strukturerats om och moderniserats, en del föråldrade anvisningar har tagits bort, tolkningar har finjusterats och en del resonemang har tillkommit.

Regelguiden kommer att återfinnas på SBK:s hemsida. Den kommer att beskrivas som ett dokument som visar hur resonemangen runt våra regler har sett ut historiskt.

UG Bruks ansvarar för det nya dokumentet "Tillägg till Regler för Bruksprov". Synpunkter kan sändas till SBK kansli, som förmedlar dem vidare till utskottsgruppen.

Det nya dokumentet återfinns här:

Anmälan till anlagsprov

Vill du vara en del av Sveriges försvar och har ett stort intresse för att träna hund? Då bör du testa om du och din hund passar att utbildas till hundekipage i Hemvärnsförband.

Anmälan och frågor:

susanne_ericson@hotmail.com, 072-577 13 73

Mer information:

Svenska Brukshundklubben

Frivilligutbildning

Hemvärnet

Exakt tid och plats meddelas vid anmälan

Kurstillfällen

Grubbnäsudden, Kalix   12/6-28/6 och 7/8-13/8